Ефірне масло троянди, застосування

Ефірне масло троянди, застосування З давнього часу, коли в результаті алхімічних дослідів випадково вдалося отримати ефірну олію, троянда отримала особливу популярність в парфумерії та косметичних засобах. Вже більше тисячоліття минуло з того часу, але масло з троянди до сьогоднішнього дня користується особливою популярністю в сферах косметики, парфумерії та медицини.

Застосування ефірного масла троянди

Якщо говорити в загальних рисах, то масло троянди вважається теплим ароматом, хоча при нанесенні відчувається незначний охолоджуючий ефект. Використовувати троянду необхідно дотримуючись такі дозування:

• Для прийняття ароматичних ванн використовується не більше 5 крапель ефірного масла, така ж дозування необхідна для аромамасажу.
• Найбільшою популярністю користується додавання рожевого масла в косметичні засоби (креми, бальзами, гелі, тоніки, маски), для чого використовується 5 крапель ефірного масла на кожні 5 грам основного засобу.
• Боротися з різними розладами і захворюваннями можна методом спринцювань, для чого в напівлітрі гарячої води розбавляють 5 крапель троянди, але обов'язково перед цим масло потрібно розвести в чайній ложці базового масла-емульгатора.
• У створенні персональних ароматичних медальйонів використовують дозування в 2 краплі олії.
• Ароматизувати приміщення за допомогою аромалампи можна, додавши в нагріту воду не більше 5 крапель ефірного рожевого масла.

Важливо!

Перед застосуванням обов'язково слід провести тест на чутливість, щоб уникнути наслідків індивідуальної нестерпності. Використання вагітними жінками також не рекомендується.

Лікувальний ефект ефірного масла троянди і його сполучуваність з іншими маслами

Великій кількості людей відомий аромат троянди, але вона відрізняється не тільки цим. З її допомогою можна нормалізувати тиск, менструальні цикли, і відрегулювати роботу ендокринної системи та травлення. Ефективністю відрізняється і лікування з її допомогою слизових, артеросклероз, усунення спазмів судин, головного болю і передменструальних явищ. Ефірним маслом троянди можна лікувати навіть опіки.

Часто рожеве масло використовують для усунення захворювань і порушень жіночої статевої системи, так як воно надає загальне регулює дію і сприяє очищенню і тонізації. Незважаючи на те, що троянда є жіночим ароматом, вона здатна надавати позитивний вплив на чоловічу репродуктивність.

Відповідно до безлічі досліджень, троянда є природним засобом для захисту від радіонуклідів і виступає в ролі антиканцерогени. Загалом, рожеве масло виробляє омолоджуючий ефект, грає деяку роль у регенерації тканин і налагоджує обмін речовин.

Додатково аромат рожевого масла підвищує працездатність і може стимулювати інтелектуальний і творчий розвиток. Для зняття симптомів перевтоми і невротичних розладів також можна використовувати масло троянди.

Назвати адаптогеном ефірна олія троянди складно, однак спостерігається полегшення засипання і зняття ранкової сонливості або пригніченості при дощових кліматичних умовах.

Використання ефірного масла троянди є ідеальним варіантом для невпевнених у собі і скромних партнерів, так як здатне посилювати чуттєвість т тремтливість. Що стосується сполучуваності, то рожеве масло можна поєднувати з бергамотовий, Елевен, імбіревимі, лавандовими, ветіверевимі, Меліссовий і жасминовими маслами. Також відмінно поєднуються аромати троянди і гіркого апельсина, пальморози, кориці, гвоздики, іланг-ілангу, кедра, пачулі, перцю, мускатного горіха, мірри і мирта.

Денис



Увага, тільки СЬОГОДНІ!